Жорсткі заходи Facebook, Google та Twitter проти фейків дали результат - Єврокомісія

Жорсткі заходи Facebook, Google та Twitter проти фейків дали результат - Єврокомісія

Доповідь
Укрінформ
Єврокомісія оприлюднила чергову доповідь щодо дотримання глобальними інтернет-платформами, такими як Facebook, Google та Twitter, умов так званого Кодексу поведінки проти дезінформації, до якого онлайн-ресурси приєдналися перед європейськими виборами.

У цьому документі Європейська комісія визнала ефективність “жорстких заходів” інтернет-платформ у протидії спробам маніпулювати інформацією або проводити операції з розповсюдження дезінформації, йдеться у повідомленні Єврокомісії.

"Ми визнаємо прогрес, досягнутий Facebook, Google та Twitter, у виконанні зобов’язань щодо підвищення прозорості та захисту інформації напередодні європейських виборів. Ми вітаємо жорсткі заходи, які всі три платформи здійснили проти маніпулятивної поведінки у використанні їхніх послуг, включаючи скоординовані операції проти дезінформації», - йдеться у заяві Єврокомісії.

Читайте також: Британський посол розповіла, як на неї напали інтернет-тролі з РФ

Водночас Єврокомісія наголосила, що подальші зусилля є необхідними для послуг, які надаються платформами, зокрема, у сфері реклами. Платформи все ще не розкривають важливі деталі власних дій, які б дали підстави для об’єктивного та незалежного аналізу впливу таких послуг на упередження поширенню дезінформації.

"Дивлячись у майбутнє після європейських виборів, всі підписанти мають зараз наростити зусилля з розширення співпраці з організаціями. які займаються перевіркою інформації у всіх країнах-членах, а також надати необхідні інструменти для цього користувачам та дослідницькій спільноті. Платформи мають вжити заходи для посилення взаємодії з традиційними медіа для того, щоб сприяти розробці прозорих та надійних індикаторів правдивості джерел інформації", - йдеться у документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-