США підготували другий пакет санкцій проти Росії через отруєння Скрипалів

США підготували другий пакет санкцій проти Росії через отруєння Скрипалів

Укрінформ
Другий пакет санкцій проти Російської Федерації підготовлений і знаходиться на розгляді державного секретаря й президента Сполучених Штатів.

Про це заявила заступник держсекретаря США Андреа Томпсон під час слухань у середу в Комітеті з питань міжнародних відносин Сенату США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми провели аналіз цих санкцій, підготували їх та відправили (на розгляд – ред.) державному секретарю й президенту", - заявила Томпсон.

Вона також підкреслила, що Державний департамент дотримується встановлених процедур, а рішення по санкціях, пов'язане з інцидентом у Солсбері, є частиною ширшої стратегії тиску на Росію.

Як повідомлялося, інцидент із застосуванням бойового газу "Новачок" у британському місті Солсбері стався на початку березня минулого року. У цьому зв'язку було проведено розслідування, яке встановило причетність принаймні двох офіцерів російських спецслужб, які застосували газ проти колишнього розвідника ГРУ ГШ Росії Сергія Скрипаля.

Читайте також: Отруєння Скрипалів: вислати дипломатів РФ Трампа переконала директорка ЦРУ - ЗМІ

Сполучені Штати ввели перший пакет санкцій у цьому зв'язку 27 серпня 2018 року. Тоді було оголошено про готовність другого пакету санкцій, якщо Москва не виконає вимоги щодо убезпечення від повторного застосування хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-