Нідерланди призупинили антитерористичну місію в Іраку

Нідерланди призупинили антитерористичну місію в Іраку

Укрінформ
Нідерланди призупинили навчальну місію в Іраку через можливі загрози.
Про це повідомляє NOS.

“Нідерландська навчальна місія в Іраку була призупинена через можливі загрози. Про які саме загрози йде мова, що це тягне за собою, представник Міністерства оборони відмовився сказати”, - йдеться у повідомленні.

Близько 50 нідерландських солдат, з недільного вечора, не мають права залишати свою базу в Ербілі. Вони готують курдські сили для боротьби з терористичною організацією “Ісламська держава”.

Читайте також: США відкликають дипломатів із посольства в Іраку

Нідерландські солдати також проводять навчання в Багдаді. Ці тренування також були призупинені в неділю, але вже відновилися, бо відбуваються у закритих комплексах.

Раніше вже було оголошено, що німецькі солдати в Іраку також призупинили навчання.

Крім того, США відкликали частину персоналу з посольства в Багдаді і консульства в Ербілі.

Видання зазначає, що це може бути пов'язано з напругою між Америкою та Іраном.

Минулого тижня США заявили, що Іран мобілізував групи в Іраку та Сирії для нападу на американців. Тому минулого тижня США направили до Перської затоки і Аравійського моря шість військових кораблів, систему протиракетної оборони і морську піхоту.

Як повідомляв Укрінформ, США наказали відкликати з американського посольства в Багдаді і консульства в Ербілі весь персонал, не пов'язаний з виконанням особливо важливих завдань.

Візові послуги в обох відомствах будуть тимчасово припинені.

Державний секретар США Майк Помпео минулого тижня неочікувано завітав до Іраку.

Він провів зустрічі з прем'єр-міністром Іраку Аділем Абдул-Махді та президентом країни Бархамом Саліхом. Загалом візит Помпео до Багдада тривав близько чотирьох годин.

Як пояснили в адміністрації США, американська розвідка отримала "конкретну й достовірну" інформацію, яка вказувала на те, що Іран разом зі своїми спільниками планує завдати ударів по розташуваннях військових сил США в регіоні, в тому числі на території Іраку. У зв'язку з цим Пентагон рекомендував передислокувати ударну групу в регіоні.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-