ЄС дає гроші на WiFi у 3400 європейських муніципалітетах

ЄС дає гроші на WiFi у 3400 європейських муніципалітетах

Укрінформ
Єврокомісія оголосила у середу про результати відбору пропозицій від муніципалітетів міст та селищ в країнах ЄС щодо встановлення громадської мережі WiFi у найбільш відвідуваних публічних місцях.

Повідомлення про це оприлюднено на сайті Європейської Комісії.

«Відповідно до пропозицій, які надійшли 4-5 квітня поточного року, 3400 муніципалітетів отримають ваучери вартістю 15 тис. євро кожен для покриття витрат на інсталяцію місць доступу до Wi-Fi у публічних місцях, включаючи мерії, бібліотеки, музеї, парки та площі. Загальний бюджет для цієї програми був визначений у 51 мільйон євро, подання надійшли від країн ЄС, Ісландії і Норвегії», - йдеться у повідомленні.

Це був вже другий заклик Єврокомісії до європейських муніципалітетів представити власні пропозиції щодо встановлення інтернет-доступу у публічних місцях.

Оскільки відбір проводився протягом обмеженого часу, учасники конкурсу продемонстрували феноменальну швидкість – за перші 10 секунд після оголошення конкурсного відбору 4 квітня надійшло понад 4 тисячі заявок від місцевих муніципалітетів. За два дні надійшло понад 10 тис. заявок від 23 тис. зареєстрованих муніципальних органів, тож кількість таких заявок приблизно в три рази перевищує кількість виділених фінансових ваучерів.

Під час попереднього конкурсу, який було проведено у листопаді минулого року, такі ваучери на встановлення громадської мережі Інтернету отримали 2400 європейських муніципалітетів.

Читайте також: Єврокомісія оновила стратегію відносин з країнами Центральної Азії

За повідомленням Єврокомісії, до 2020 року, в рамках європейської програми з розвитку цифрового ринку, будуть організовані ще два подібні відбори, причому один – вже до кінця поточного року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-