Додон хоче розпустити парламент і призначити дострокові вибори

Додон хоче розпустити парламент і призначити дострокові вибори

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон готовий підписати в середині червня указ про розпуск парламенту і про проведення дострокових парламентських виборів, якщо до того часу не буде створено парламентську коаліцію.
Про це він заявив на зустрічі з керівниками акредитованих у країні дипломатичних місій, що відбулася в Кишиневі, - повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Якщо до середини червня не буде створено керівні органи парламенту, я буду змушений підписати указ про його розпуск і про проведення дострокових парламентських виборів», - зазначив Додон. Президент Молдови назвав ситуацію тупиковою, підкресливши при цьому, що дострокові вибори - це поганий для Молдови сценарій, враховуючи ризики заморожування інвестиційних інфраструктурних проектів, а також появу нових ризиків у бюджетній системі у зв'язку з перенесенням дати затвердження нового уряду і проведення загальних місцевих виборів.

Читайте також: Зеленський і Додон телефоном домовились про зустріч

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками чергових парламентських виборів, що пройшли 24 лютого у Молдові, до законодавчого органу увійшли Партія соціалістів (35 мандатів із 101), Демократична партія (30), політичний блок «ACUM» (26), партія «Шора» (7) і три незалежних депутати. Для формування правлячої коаліції і затвердження нового уряду необхідні голоси як мінімум 51 депутата. Якщо коаліцію не буде створено впродовж трьох місяців з моменту роботи нового парламенту (з 21 березня), президент має право розпустити парламент і призначити дострокові парламентські вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-