ФБР дізналася, що російські хакери зламали базу даних виборців Флориди

ФБР дізналася, що російські хакери зламали базу даних виборців Флориди

Укрінформ
Губернатор американського штату Флорида Рон ДеСантіс повідомив, що російські хакери отримали доступ до баз даних виборців у двох округах штату протягом президентських виборів у США 2016 році.

Про це він заявив на прес-конференції у вівторок, інформує Politico.

“Губернатор Рон ДеСантіс, після зустрічі зі співробітниками ФБР та Міністерства національної безпеки США минулого тижня, заявив про вражаючу деталь, а саме що російські хакери отримали доступ до баз даних виборців у двох округах Флориди (протягом президентських виборів у США - ред.) у 2016 році”, - йдеться у повідомленні.

Водночас губернатор відмовився назвати ці два округи штату, посилаючись на домовленість з ФБР.

Читайте також: Помпео прогнозує, що Росія ще десятиліттями втручатиметься у вибори в США

За його словами, "вторгнення" російських хакерів не вплинуло на підрахунок голосів, адже його обробляла зовсім інша система. ДеСантіс додав, що нині немає доказів того, що хакери успішно могли сфальсифікувати будь-які дані, до яких вони дісталися.

Зазначається, що у доповіді спецпрокурора США Роберта Мюллера про російське втручання у президентські вибори 2016 року було вказано, що хакери отримали доступ до мережі щонайменше одного округу у Флориді.

Як повідомлялося, 24 березня генпрокурор США Вільям Барр, який отримав від спецпрокурора Роберта Мюллера доповідь за результатами "російського" розслідування, прозвітував про неї перед Конгресом на чотирьох сторінках. У документі, зокрема, йшлося, що Мюллер не отримав достатньо доказів можливої змови кампанії президента США Дональда Трампа з росіянами, а також перешкоджання правосуддю з його боку.

Натомість із редагованого тексту повного звіту Мюллера, оприлюдненого в середині квітня, стало відомо, що Трамп намагався вплинути на хід розслідування, у тому числі звільнити спецпрокурора. Однак його помічники відмовилися виконувати розпорядження Трампа, наголошувалося у звіті спецпрокурора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-