Японського депутата, який погрожував Росії війною, виключили з партії

Японського депутата, який погрожував Росії війною, виключили з партії

Укрінформ
Депутата нижньої палати парламенту Японії Ходаку Маріяма виключили з опозиційної Інноваційної партії за його слова щодо можливого військового повернення Курильських островів до складу Японії.

Про це пише Сіньхуа.

“Обурливо, коли член партії робить такі заяви. Це також дуже серйозна справа із дипломатичної точки зору. Йому тепер слід відмовитися від депутатства”, - сказав глава партії Ічіро Матсуі.

Зазначається, що депутат зробив свою заяву під час зустрічі колишніх мешканців японських островів, окупованих Радянським союзом під час Другої світової війни. За словами очільника делегації колишніх мешканців, Маріяма перебуваючи напідпитку спитав у нього: “Чи вбачаєш ти альтернативу війні для повернення островів?”.

Читайте також: Маас застерігає Помпео від війни з Іраном

Речник уряду Японії Йошихіде Суга розкритикував слова Матсуі, назвавши їх “дуже прикрими” та додав, що Японія рішуче налаштована вирішити територіальну суперечки із Росією дипломатичним шляхом.

Як відомо, чотири острови Курильської гряди - Ітуруп, Шикотан, Кунашир і Хабомаї - викликають територіальні розбіжності між двома країнами з кінця Другої світової війни. Проблема статусу цих островів залишається головною перешкодою на шляху до укладення мирного договору.

Японія заявляє про свої права на них, Росія ж наполягає на своєму протектораті над островами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-