На нафтові танкери Саудівської Аравії напали диверсанти

На нафтові танкери Саудівської Аравії напали диверсанти

Укрінформ
Два саудівських нафтових танкера зазнали диверсійної атаки біля берегів Об'єднаних Арабських Еміратів.

Про це заявив міністр енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів ОАЕ Халід аль-Фаліх, повідомляє державне інформагентство SPA.

"Два саудівських нафтових танкери зазнали диверсійного нападу у виключній економічній зоні Об'єднаних Арабських Еміратів біля узбережжя Емірату Фуджейра", - йдеться у повідомленні.

Танкери прямували в Аравійську затоку. Одне з суден мало бути завантажене саудівської сирою нафтою для доставки клієнтам державної нафтової компанії Saudi Aramco у США.

Атака не призвела до жертв або розливу нафти, однак завдала значної шкоди конструкціям суден.

Глава відомства засудив атаку, "спрямовану на підрив свободи морського судноплавства і безпеки поставок нафти споживачам у всьому світі". Він також підкреслив спільну відповідальність міжнародної спільноти за забезпечення безпеки морського судноплавства і безпеки нафтових танкерів, а також за пом'якшення несприятливих наслідків таких інцидентів для енергетичних ринків і тієї небезпеки, яку вони становлять для світової економіки.

Читайте також: В ОАЕ спростували інформацію про вибухи в порту

Як відомо, 12 травня ЗМІ повідомляли про вибухи на семи нафтових танкерах в порту еміратського порту Ель-Фуджайра, однак пізніше медіа-офіс порту спростував цю інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-