Зв'язки Ле Пен з екс-стратегом Трампа зацікавили французьких депутатів

Зв'язки Ле Пен з екс-стратегом Трампа зацікавили французьких депутатів

Укрінформ
Члени парламенту Франції мають намір створити комісію для розслідування зв'язків екс-радника президента США Стівена Беннона з місцевими правими популістами.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Члени французького парламенту від кількох партій вимагають створити комісію з розслідування можливих контактів правопопулістської партії "Національне об'єднання", очолюваної Марін Ле Пен, з колишнім головним стратегом президента США Дональда Трампа Стівеном Бенноном", - ыдеться в повідомленні.

Зазначається, що ця вимога депутатів і сенаторів стала реакцією на сюжет телеканалу France 2 про зустріч високопоставлених функціонерів "Національного об'єднання" з Бенноном, на якій поміж іншим ішлося про партійні фінанси.

Жан-Мішель Мі, депутат від партії "Республіка на марші" президента Макрона підкреслив, що комісія мусить перевірити підозри про "міжнародну змову проти інтересів Франції".

Читайте також: Перед виборами в Європарламент "жовті жилети" обіцяють вивести на вулиці більше людей

Своєю чергою партія "Національне об'єднання" заявила, що подасть позов у зв'язку зі шкодою її репутації.

Марін Ле Пен назвала вимогу провести парламентське розслідування "політичним маневром" перед виборами до Європарламенту. За її словами, Беннон пропонував послуги для отримання кредиту в одному з європейських банків, однак справа до цього не дійшла. "Не існує ніякого американського фінансування "Національного об'єднання", організованого Бенноном", - заявила Ле Пен.

У зв'язку з цим DW нагадує: влітку 2018 року Беннон заявив, що відкриває в Європі фонд, який буде підтримувати правих популістів. Однією з цілей нової організації під назвою "Рух" (The Movement) зі штаб-квартирою в Брюсселі мала стати допомога європейським украй правим на виборах в Європарламент у травні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-