США розгортають додаткові ракетні системи Patriot на Близькому Сході

США розгортають додаткові ракетні системи Patriot на Близькому Сході

Укрінформ
Сполучені Штати перекидають на Близький Схід додаткові протиракетні комплекси "Patriot", а також інші засоби для стримування загрози, яка посилилась останнім часом з боку Ірану.

Про це повідомляє американський телеканал CNN із посиланням на оборонне відомство США.

"США анонсували розгортання на Близькому Сході додаткових ракетних систем "Patriot" після того, як американські чиновники повідомили з посиланням на розвіддані, що Іран та його союзники можуть становити загрозу американським військам та інтересам на Близькому Сході", - зауважується в повідомленні.

При цьому уточнюється, що в.о. міністра оборони США Патрік Шенахен затвердив своїм наказом передислокацію корабля USS Arlington і батареї "Patriot" в першій половині цього тижня.

Читайте також: США направили другий військовий корабель на Близький Схід

Як уточнює телеканал, за даними американської розвідки, Іран здійснює переміщення балістичних ракет малого радіусу дії, а також крилатих ракет, розміщених на борту своїх кораблів у Перській затоці.

Авіаносець "Авраам Лінкольн", розгорнутий недавно за наказом президента Трампа на Близькому Сході в якості попередження для Ірану, пройшов через Суецький канал і зайшов у Червоне море.

У п'ятницю Пентагон підтвердив, що іранська військова загроза "все ще є реальною", а також серйозно сприймається з боку Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-