США відмовили у візах російським делегатам, які їхали у штаб-квартиру ООН

США відмовили у візах російським делегатам, які їхали у штаб-квартиру ООН

Укрінформ
США відмовили у видачі віз кільком російським делегатам, які мали брати участь у роботі комітету ООН по Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ) 2020 року.

Про це заявили в МЗС Росії, повідомляє «Новая газета».

«У результаті протиправних дій США відразу кілька російських офіційних представників так і не змогли взяти участь у нашому з вами форумі», - сказав директор департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Володимир Єрмаков. Причину відмови він не пояснив.

Цю ситуацію він вважає «неприпустимою і абсурдною». Єрмаков стверджує, що Вашингтон такими діями порушує свої зобов'язання щодо забезпечення безперешкодного проїзду до установ ООН представникам країн-учасниць організації і підриває її статут.

Єрмаков також заявив, що ООН доведеться перенести конференцію учасників ДНЯЗ у 2020 році з США в іншу країну, якщо Вашингтон продовжить відмовляти делегатам з Росії у видачі віз. Він відзначив, що МЗС звернулося до генерального секретаря ООН з проханням взяти ситуацію під особистий контроль.

Засідання комітету проходило в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку з 29 квітня по 10 травня. Мета перших двох конференцій полягає в розгляді принципів і шляхів сприяння здійсненню ДНЯЗ і надання йому універсального характеру.

Читайте також: Кваснєвський назвав провокацією видачу російських паспортів в ОРДЛО

29 квітня МЗС РФ повідомило про відмову США у видачі візи російському експерту з хімічної зброї, главі одного з інститутів Міноборони Дмитру Поклонському. Він мав виступати на засіданні Ради безпеки ООН з питань застосування хімзброї у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-