Шпигунка Бутіна переконувала Мінфін США, що росіяни не збивали MH17

Шпигунка Бутіна переконувала Мінфін США, що росіяни не збивали MH17

Укрінформ
Засуджена в США російська шпигунка Марія Бутіна, а також її куратор –екс-заступник глави Центробанку Росії Олександр Торшин намагалися переконати керівництво Мінфіну США в тому, що Росія не збивала Boeing рейсу МН17 над Донбасом.

Про це повідомило в п'ятницю американське радіо NPR із посиланням на документи, які отримало на свій запит.

"Недавно отримані документи описують події, пов'язані з тим, як двоє нині опальних росіян проводили свою інформаційну кампанію в Міністерстві фінансів США і Федеральному резерві в 2015 році", - зазначається в повідомленні.

Тоді Олександр Торшин, на той час один із представників центробанку РФ, привіз свою протеже, Марію Бутіну, на зустрічі з високопоставленими представниками адміністрації США.

"Торшин і Бутіна намагалися звести мости між російським урядом і впливовими американцями через свій ентузіазм щодо прав на зброю. Обидва мали довічне членство в Національній стрілецькій асоціації США (NRA)", - йдеться в публікації.

Читайте також: Росія відреагувала на вирок Бутіній у Штатах

Як стало відомо з нових документів, спілкування на зустрічі з керівництвом Мінфіну США стосувалося не стільки банківської сфери, яку представляв Торшин, скільки "заперечення причетності Росії в інциденті зі збитим літаком авіакомпанії Malaysia Airlines", пише видання.

"Зустріч мала стосуватися економіки, але чоловік просто впродовж години говорив і говорив про те, що росіяни не збивали MH17", - засвідчив у документах чиновник Міністерства фінансів.

Інша зустріч за участю Торшина й Бутіної, яка пройшла з керівництвом Федеральної резервної системи, стосувалася вже економіки Росії, включаючи питання кредитної політики РФ та інфляції.

Як повідомлялося, влітку минулого року в США була арештована росіянка Марія Бутіна, діяльність якої пов'язують з інтересами російської розвідки в Національній стрілецькій асоціації США. За інформацією справи, куратором Бутіної був заступник глави Центробанку Росії Олександр Торшин. У Вашингтоні вважають, що російська сторона намагалася встановити канал комунікацій між на той час кандидатом у президенти Дональдом Трампом і російським керівництвом.

Наприкінці минулого місяця суд США виніс вирок Марії Бутіній у вигляді 18 місяців ув'язнення. Олександр Торшин перебуває під санкціями США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-