Канада повністю припинила видачу віз на Кубі

Канада повністю припинила видачу віз на Кубі

Укрінформ
Через брак дипломатичного персоналу, пов’язаний із таємничим захворюванням, Канада повністю припинила видачу будь-яких віз на території Куби.

Про це заявили у Міністерстві закордонних справ Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зазначається, що посольство в Гавані більше не прийматиме заяви на видачу туристичних, навчальних та робочих віз, а також не проводитиме співбесіди для отримання дозволів на постійне проживання.

Усім заявникам, які потребують зазначених документів, рекомендується подавати заявку на території іншої країни або робити це онлайн.

У МЗС не уточнили, скільки часу діятимуть ці обмеження.

Читайте також: Акустичні атаки на Кубі: канадські дипломати вимагають $28 мільйонів компенсації

Як повідомлялося, протягом кількох місяців 2017 року кілька співробітників посольства Канади в Гавані постраждали від впливу невідомого характеру. За попередньою інформацією, це могли бути генератори спеціальних звукових хвиль нечутливого діапазону. Зокрема, у дипломатів були виявлені симптоми, починаючи від втрати слуху та нудоти до головного болю й проблем з рівновагою. Влітку 2018-го Канада змінила статус своєї дипмісії у Гавані на "без супроводу", тобто канадських дипломатів, відряджених на Кубу, більше не супроводжували члени їх родин. У січні цього року канадське МЗС оголосило, що ще на 50% скорочує кількість дипломатів на Кубі. Точна причина дивних симптомів, які спостерігалися також у дипломатів США, досі залишається невідомою. Куба заперечує будь-яку свою причетність та обіцяє повне сприяння у розслідуванні.

Фото: NBCU News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-