Гуайдо заявив, що не проти інтервенції США у Венесуелу

Гуайдо заявив, що не проти інтервенції США у Венесуелу

Укрінформ
Тимчасовий президент Венесуели Хуан Гуайдо не проти військової інтервенції Сполучених Штатів Америки у країну.

Про це він заявив у інтерв'ю італійській газеті La Stampa, опублікованому 10 травня, повідомляє DW.

"Якби США запропонували військове втручання, я, мабуть, прийняв би цю пропозицію", - сказав Гуайдо.

На початку травня держсекретар США Майк Помпео заявив про можливість військового втручання у Венесуелу. Втім, він додав, що Сполучені Штати вважають за краще, аби передача влади у країні відбулась у мирний спосіб.

Тим часом двоє соратників Гуайдо - парламентарії Річард Бланко та Амеріко Ді Граціа - звернулися до іноземних дипломатичних представництв у пошуку притулку.

За даними журналістів, Бланко перебуває в посольстві Аргентини в Каракасі. Натомість Ді Граціа знайшов прихисток у диппредставництві Італії в Венесуелі. Інформацію про це підтвердило також МЗС Італії.

Раніше Верховний суд Венесуели скасував депутатську недоторканність щодо 10 членів Національної асамблеї Венесуели, серед яких були й ці двоє політиків. Опозиція країни різко розкритикувала це рішення.

Читайте також: ООН закликає негайно відпустити затриманого соратника Гуайдо

Як відомо, в останні місяці Венесуела переживає гостру політичну, економічну й гуманітарну кризу. 22 січня у країні розпочалися масові акції протесту після того, як на другий президентський термін заступив Ніколас Мадуро. Наступного дня голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента.

США, Канада, Австралія, Німеччина, Іспанія, Франція та Велика Британія, а також чимало країн Латинської Америки й Організація американських держав - загалом понад 50 країн - визнали Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели, а контрольовану опозицією Національну асамблею - єдиним легітимним законодавчим органом країни. Однак фактично політику ще не вдалося перейняти владу в країні.

Натомість уряд Ніколаса Мадуро підтримують Росія, Китай, Іран, Туреччина, КНДР, Куба, Сирія та кілька інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-