Три партії від

Три партії від "жовтих жилетів" йдуть на вибори до Європарламенту

Укрінформ
У Франції на участь у виборах до Європарламенту зареєструвалися три політичні сили, які пов'язують себе із рухом «жовтих жилетів».

Про це йдеться у постанові Міністерства внутрішніх справ, що відповідальне за виборчий процес у країні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Зокрема, з-поміж 33 зареєстрованих для участі у загальноєвропейських виборах у Франції політичних партій три пов'язують себе із рухом «жовтих жилетів».

Ідеться про «Патріоти і жовті жилети» на чолі з чинним депутатом ЄП Флоріаном Філіппо (представляє крайню націоналістичну політичну групу «Європа свобод і прямої демократії»); «Жовтий альянс», очолюваний співаком Франсісом Лаланном; а також «Громадянську еволюцію», лідером якої є Крістоф Шаленсон.

Згідно з даними останніх соціологічних досліджень названі політичні сили не зможуть подолати 5-відсотковий прохідний бар'єр до Європарламенту.

Читайте також: На одне місце в Європарламенті претендують до 30 кандидатів

За інформацією МВС Франції, ураховуючи реєстрацію 33 партій, у виборчих перегонах у країні візьмуть загалом участь 2607 кандидатів. Офіційна виборча кампанія у Франції розпочнеться 13 травня.

Франція має у чинному складі Європарламенту 79 місць із 751-го.

Вибори до Європарламенту пройдуть у країнах ЄС 23-26 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-