Трамп йде на загострення з Конгресом — заблокував передачу повного звіту Мюллера

Трамп йде на загострення з Конгресом — заблокував передачу повного звіту Мюллера

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп застосував привілей виконавчої влади (фактичне блокування повісток Конгресу), аби законодавці не змогли побачити повний, невідредагований звіт спецпрокурора США Роберта Мюллера у "російській" справі.

Глава Білого дому скористався своїм правом у середу, чим серйозно загострилося його протистояння з Конгресом, повідомляє The New York Times.

"Президент застосував привілей виконавчої влади щодо всіх матеріалів, які запитуються повістками", - заявив у цьому зв'язку представник Міністерства юстиції Стівен Бойд.

Повідомлення про блокування Трампом передачі американському Конгресу матеріалів "російського" розслідування з'явилося в той час, коли Юридичний комітет Палати представників мав провести важливе голосування. Комітет, що контролюється демократами, у середу вранці спланував засідання з питання доцільності оголошення генпрокурору Вільяму Барру звинувачення в неповазі до Конгресу. Причиною цього стали неодноразові відмови ставленика Трампа надати законодавцям матеріали розслідування Мюллера, у тому числі звіт і доказову базу.

Читайте також: У США опублікували оновлену "російську" доповідь Мюллера

Як відомо, минулого місяця Міністерство юстиції США оприлюднило 448 сторінок звіту Роберта Мюллера щодо майже дворічного розслідування втручання Росії у вибори в США. У звіті вказується на відсутність доказів змови кампанії Трампа з росіянами та спроб з боку президента завадити правосуддю. При цьому, певні рядки та цілі абзаци тексту були заретушовані.

У цьому зв'язку демократи в Палаті представників, які ведуть паралельне розслідування у цій справі, виступили з вимогою до Мін'юсту надати їм нередагований текст. Не виключено, що подальші суперечки можуть вилитися у судові позови проти адміністрації президента США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-