Microsoft запускає програму із захисту виборів

Microsoft запускає програму із захисту виборів

Укрінформ
Американська компанія Microsoft розробила програмне забезпечення під назвою ElectionGuard, яке дозволить зробити процес голосування на виборах більш безпечним.
Про це йдеться у блозі компанії.

“Гендиректор Сатья Наделла анонсувала ElectionGuard, безкоштовний комплект для розробки програмного забезпечення з відкритим кодом, від нашої програми щодо захисту демократії“, - йдеться у блозі.

У компанії додали, що ElectionGuard зробить голосування безпечним, доступним й ефективним не тільки в США, але й в інших демократичних державах світу.

Водночас Microsoft наголошує, що нове безкоштовне ПЗ не призначене ані для заміни паперових бюлетенів, ані для підтримки системи інтернет-голосування. За словами представників компанії, воно має доповнювати й вдосконалювати існуючі системи підрахунку голосів. Також у компанії підкреслюють, що ElectionGuard SDK можна буде використовувати як цілком, так і окремими частинами. Наголошується, що система на прив'язана лише до пристроїв, на яких встановлено Windows, а може бути інтегрована з іншими операційними системами.

Читайте також: У США опублікували оновлену "російську" доповідь Мюллера

Також у Microsoft обіцяють цього року презентувати тестову систему голосування, щоб продемонструвати можливості ElectionGuard. А власне ElectionGuard з'явиться у доступі вже влітку цього року, запевнили у компанії.

Зазначається, що програмне забезпечення було розроблено разом з американською компанією Galois, яка за даними ЗМІ також працює над створенням прототипу захищеної системи голосування за контрактом із передового дослідницького агентства Пентагону - DARPA.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-