Анкара вважає неприпустимою критику ЦВК Туреччини з-за кордону

Анкара вважає неприпустимою критику ЦВК Туреччини з-за кордону

Укрінформ
Влада Туреччини закликає політиків та співробітників ЗМІ зарубіжних країн поважати рішення ЦВК Туреччини, зокрема, з питання проведення повторного голосування на муніципальних виборах у Стамбулі.
Про це йдеться в заяві МЗС Туреччини, повідомляє Anadolu.

“Критика деяких зарубіжних інстанцій турецького ЦВК неприйнятна і має яскраво виражений політичний характер. Закликаємо всі сторони поважати рішення, прийняті в рамках закону“, - йдеться в заяві.

У МЗС підкреслили, що моніторинг муніципальних виборів 31 березня у Стамбулі здійснювали і спостерігачі від Ради Європи, які дали високу оцінку рівню підготовки й проведення голосування.

«Туреччина – держава з розвиненими демократичними інститутами. ЦВК – незалежна структура, і всі її дії спрямовані на максимальне волевиявлення виборців», - йдеться в документі.

Зазначається, що ЦВК Туреччини вже схвалила звернення правлячої Партії справедливості й розвитку з питання проведення повторного голосування з провінції Стамбул.

ЦВК обґрунтувала своє рішення тим, що, попри вимоги законодавства, 225 голів і 3500 співробітників виборчих дільниць в Стамбулі не були державними службовцями.

Повторні вибори по Стамбулу намічені на 23 червня.

Раніше Євросоюз узяв до уваги рішення ЦВК Туреччини про проведення перевиборів у Стамбулі і звернувся до турецької влади з вимогою негайно довести громадськості підстави для такого рішення.

Читайте також: Перевибори у Стамбулі: ЄС вимагає пояснень від влади Туреччини

Як повідомляв Укрінформ, ЦВК Туреччини офіційно визнала перемогу кандидата від опозиційної Народно-республіканської партії Екрема Імамоглу над висуванцем правлячої Партії справедливості і розвитку, колишнім прем'єр-міністром Туреччини Біналі Йилдиримом з різницею 13 тис. 729 голосів. 17 квітня Екрем Імамоглу офіційно вступив на посаду мера Стамбула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-