Спеціалісти ООН готують млини в Ємені до роздачі борошна

Спеціалісти ООН готують млини в Ємені до роздачі борошна

Укрінформ
На вихідних група спеціалістів Світової продовольчої програми нарешті потрапила на зернові млини на узбережжі Червоного моря в Ємені, і готує технічну команду для відновлення роздачі борошна вже у наступні тижні.

Про це на брифінгу в ООН розповів речник генсека Стефан Дюжаррік, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Світова продовольча програма повідомила, що їхні команди протягом вихідних успішно потрапили на зернові млини на березі Червоного моря в Ємені. Їхня мета - створити невелику технічну групу працівників млинів, які будуть обслуговувати техніку підприємства, зі сподіванням, що це дозволить почати видачу борошна. Процес може зайняти декілька тижнів”, - пояснив Дюжаррік.

Речник нагадав, що Світова продовольча програма втратила доступ до млинів на початку вересня минулого року під час ескалації бойових дій. У той час на них зберігалося більше 51 тис. тонн пшениці, чого достатньо, аби нагодувати 3,7 млн. людей протягом одного місяця.

26 січня 2019 року мінометний обстріл пошкодив один з двох зернових силосів. Сторони конфлікта звинуватили одна одну у вогні.

У лютому заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Марк Лоукок повідомляв, що майже 10 мільйонів людей у Ємені знаходяться "за крок від голоду", через те що великі продовольчі склади — млини в околицях міста Ходейда на узбережжі Червоного моря - заблоковані з вересня минулого року.

Читайте також: Число жертв війни у Ємені сягнуло 70 тисяч

Млини блокували сили підтримуваних Іраном повстанців-хуситів. Лише 27 лютого 2019 року ООН відновила доступ.

Як відомо, війна в Ємені між проіранськими хуситами та офіційною владою, яку підтримує Захід, а також сунітська коаліція на чолі з Саудівською Аравією, триває з 2015 року.

В опублікованій наприкінці квітня доповіді організації Armed Conflict Location & Event Data Project йдеться про те, що кількість жертв війни у Ємені з 2016 року сягнула 70 000 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-