Експерти почали вивчати

Експерти почали вивчати "чорні скриньки" SSJ-100

Укрінформ
Комісія з розслідування продовжує роботу на місці катастрофи лайнера SSJ-100 в аеропорту Шереметьєво.

Про це інформує Міждержавний авіаційний комітет, вказуючи, що на  базі його Науково-технічного центру фахівці приступили до дослідження бортових реєстраторів.

“Параметричний реєстратор зазнав інтенсивного температурного впливу і серйозних пошкоджень. Звуковий реєстратор перебуває в задовільному стані", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що фахівці Науково-технічного центру МАК провели роботу з огляду, демонтажу та підготовки носіїв інформації до копіювання даних. Підкреслюється, що "вся польотна інформація скопійована, підготовлена для розшифровки і аналізу".

Читайте також: У Шереметьєво знайшли дві "чорні скриньки" згорілого літака — ЗМІ

Тим часом російський Телеграм-канал 112 повідомляє, що основна версія катастрофи SSJ-100 на цей момент - помилка пілота.

“Удар блискавки в повітряне судно був, це самописець зафіксував. Також було зафіксовано відмову бортових електронних систем. Потім була вкрай погана посадка, її характеризують дуже різкі зміни значень по висоті та швидкості, у пілотів не було шансів при таких значеннях посадити літак без ушкоджень", - ідеться в повідомленні.

За оцінками цього джерела, інших передумов, окрім відмови електроніки, для екстреної посадки не було: "командир повітряного судна міг запросити ешелон і літати до повного або часткового вироблення палива на ручному управлінні".

Як повідомлялося, в неділю, 5 травня, літак SSJ-100 компанії "Аерофлот" здійснив аварійну посадку в Шереметьєво через деякий час після вильоту з Москви до Мурманська. Під час посадки у лайнера підломилися стійки шасі і загорілися двигуни. Вогонь перекинувся на фюзеляж. Із 78 людей на борту, включаючи п'ятьох членів екіпажу, загинула 41 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-