У Польщі “замінували” понад 120 шкіл під час випускних екзаменів

У Польщі “замінували” понад 120 шкіл під час випускних екзаменів

Укрінформ
Невідомі зловмисники поінформували про закладення вибухівки в 122 школах по всій Польщі, що призвело до затримки проведення випускних екзаменів.

Про це повідомило міністерство національної освіти Польщі.

“Центральне слідче бюро поліції повідомило Центральну екзаменаційну комісію про дії особи чи осіб, метою яких є паралізувати перебіг випускного екзамену травневої сесії 2019 року. Ці дії полягають у висиланні електронною поштою до шкіл, в яких проводиться випускний екзамен, інформації про підкладення на території цих освітніх закладів вибухових пристроїв”, - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, інформацію про вибухівку отримали 122 школи. Дирекція шкіл негайно повідомила про це відповідні служби, які перевірили усі будівлі. Як виявилося, усі повідомлення були неправдивими.

Читайте також: Польські вчителі зупиняють страйк, що тривав майже три тижні

Після перевірки у 61-й школі екзамен розпочався за графіком о 9-й ранку, у 57-ми школах екзамен розпочався із затримкою, а у трьох школах перевірку проведено під час екзамену, який на момент довелося перервати. В одному випадку екзамен було перервано і його повторно проведуть у червні.

Як інформують польські ЗМІ, повідомлення про закладення вибухівки отримали школи в більшості регіонів Польщі.

У понеділок, 6 травня, розпочалася серія випускних екзаменів у польських школах, яка триватиме до 25 травня. Сьогодні випускники складають екзамен з польської мови.

Фото: Agencja Gazeta

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-