Міжнародна контактна група щодо Венесуели збереться в Коста Ріці

Міжнародна контактна група щодо Венесуели збереться в Коста Ріці

Укрінформ
Чергова зустріч Міжнародної контактної групи з врегулювання у Венесуелі розпочинається у понеділок у місті Сан Хосе (San José), столиці Коста Ріки.

Відповідне повідомлення поширено сьогодні на сайті Єврокомісії.

«Високий представник ЄС Федеріка Могеріні та міністр закордонних справ Коста Ріки Мануель Вентура Роблес спільно головуватимуть під час третьої зустрічі Міжнародної контактної групи (МКГ) по Венесуелі, що відбудеться 6-7 травня у Сан Хосе, Коста Ріка… У світлі останніх подій члени МКГ підтвердили підтримку політичному, мирному, демократичному та такому, що належить Венесуелі, вирішенню кризи в рамках Конституції країни», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, до складу Міжнародної контактної групи по Венесуелі входять Євросоюз, вісім членів ЄС – Франція, Німеччина, Італія, Нідерланди, Португалія, Іспанія, Швеція та Велика Британія, а також чотири країни Латинської Америки – Болівія, Коста Ріка, Еквадор та Уругвай.

Читайте також: Гуайдо визнає, що переоцінив готовність військових допомогти у поваленні уряду Мадуро

МКГ має подвійну мету – досягти тривалого політичного врегулювання у Венесуелі та створити умови для термінової доставки гуманітарної допомоги населенню цієї країни.

23 січня лідер опозиції Венесуели Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом, заявивши, що президент Мадуро нелегітимний. Гуайдо визнали багато країн світу, в тому числі США, країни Євросоюзу, Ізраїль і більшість країн Латинської Америки, включаючи Бразилію. Однак контроль над державними органами, судами та армією, як і раніше, у президента Мадуро. Його підтримують Росія, Китай і Куба.

Президент США Дональд Трамп спочатку допускав можливість застосування у Венесуелі військової сили, але згодом заявив, що введення військ на територію Венесуели не входить до його планів.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-