У Таїланді коронували нового правителя

У Таїланді коронували нового правителя

Відео
Укрінформ
66-річний Маха Вачіралонгкорн (Рама X) офіційно став новим монархом Таїланду.

Про це повідомляє DW.

"Рама X пройшов через ритуал очищення, після чого увінчав себе 7,3-кілограмовою "Великою короною перемоги" з дорогоцінним камінням", - йдеться в повідомленні.

В ході ритуалу очищення монарх був омитий водою з понад сотні джерел з усієї країни. Церемонія відбулася в приміщенні Великого палацу в Бангкоку. Її вартість оцінюється в 31 млн доларів.

Читайте також: Король Таїланду одружився на генерала власної охорони

Урочисті заходи триватимуть три дні.

Це перша подібна церемонія в країні за майже 70-літній період - з 5 травня 1950 року, коли відбулася інтронізація попередника нинішнього короля Пхуміпона Адульядета.

Як повідомлялося, король Таїланду Маха Вачіралонгкорн напередодні коронації, першого травня, повідомив, що одружився з генералом охорони Сутіде Вачіралонгкорн і представив її публіці як королеву Сутіду.

Читайте також: Король Таїланду одружився з генералом власної охорони

Вачіралонгкорн став конституційним монархом після смерті його батька, короля Пхуміпона Адульядета, в жовтні 2016 року. Рама Х - найбагатший у світі монарх, за версією сайту Business Insider, який у минулому році став повноправним власником королівського бюро власності, за підрахунками, має запас коштовностей на мінімум 30 мільярдів доларів.

Фото: Twitter @patpichatan

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-