На Індію насувається циклон

На Індію насувається циклон "Фані", евакуювали тисячі людей

Укрінформ
На північно-східне узбережжя Індії насувається сильний циклон "Фані", через що місцевий уряд евакуював тисячі жителів регіону.

Про це повідомляє BBC.

"Тисячі людей евакуйовані з сіл уздовж східного узбережжя Індії напередодні сильного циклону. Циклон "Фані" рухається в напрямку штату Орісса зі швидкістю вітру до 190 км/год і, як очікується, накриє регіон у п'ятницю", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, влада припинила роботу у двох великих портах на східному узбережжі, тисячі рятувальників допомагають людям евакуюватися з районів, розташованих у низинній місцевості. Місцеві ЗМІ повідомляють, що понад 80 потягів, які прямують до прибережних міст, скасовано.

У стані підвищеної готовності перебувають служби в штатах Андхра-Прадеш і Тамілнад. Зараз циклон рухається вгору з Бенгальської затоки, на схід від Андхра-Прадешу.

За даними метеорологічного центру столиці штату Бхубанешвар, щонайменше 11 районів у штаті Орісса постраждають, тому людей закликали не виходити на вулиці.

Національне управління по боротьбі зі стихійними лихами Індії також попередило людей на решті східного узбережжя Індії про насування циклону і порадило рибалкам прибережних міст не виходити у море.

Читайте також: Генсек ООН закликав світ допомогти потерпілим від циклону “Кеннет”

Індійські чиновники заявляють про створення понад 850 притулків, які, як вважають, здатні вмістити майже мільйон людей.

Військово-морський флот, берегова охорона та національні сили реагування на катастрофи знаходяться у стані готовності до залучення до порятунку людей.

Фото: nesdis.noaa.gov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-