Нова хвиля протестів у Венесуелі: загинули вже двоє демонстрантів

Нова хвиля протестів у Венесуелі: загинули вже двоє демонстрантів

Укрінформ
Лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо заявив, що під час протестів за останні два дні загинули двоє людей.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

Гуайдо повідомив про смерть 27-річної жінки, якої не стало в операційній кімнаті. Також згадав про 24-річного чоловіка, який загинув у центральному штаті Арагуа.

"Диктатура вбила тих, хто вирішив бути вільними. Я знаю, що моїх співчуттів недостатньо, але узурпатор знає, що в кожен крок до свободи закладена сила наших мучеників, які вимагали справедливості. І з цим не пограєшся", - наголосив лідер опозиції.

Як повідомлялося, у Венесуелі - нова хвиля протестів опозиції з метою усунення від влади президента Ніколаса Мадуро.

Недержавна організація Foro Penal заявила, що під час протестів було заарештовано 119 осіб.

У вівторок 30 квітня Хуан Гуайдо оголосив про початок завершальної стадії «Операції Свобода» з метою повалення режиму Ніколаса Мадуро. В уряді Венесуели заявили про спробу перевороту групою військовослужбовців, пов'язаних з опозицією.

Читайте також: Трамп готовий віддати наказ про військове втручання у Венесуелу - Помпео

Тисячі прихильників венесуельської опозиції вийшли на шосе біля авіабази «Ла Карлота» у Каракасі. Солдати, які підтримують Гуайдо, носили сині нарукавні пов'язки, щоб продемонструвати свою відданість лідеру опозиції. Поліція та військові, які підтримують Мадуро, зустріли демонстрантів сльозогінним газом, водяними гарматами та бронетехнікою. Лоялісти режиму в'їхали у натовп маніфестантів на броньованих автомобілях, внаслідок чого постраждали люди.

За словами представників охорони здоров'я Венесуели, під час зіткнень у Каракасі 69 осіб отримали поранення, в тому числі двоє - кульові.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-