Трамп готовий віддати наказ про військове втручання у Венесуелу - Помпео

Трамп готовий віддати наказ про військове втручання у Венесуелу - Помпео

Укрінформ
Держсекретар США Майк Помпео заявив, що адміністрація президента Дональда Трампа готова почати воєнні дії, щоб зупинити кризу в Венесуелі.

Про це повідомляє AFP.

«Президент був кришталево виразним і неймовірно послідовним. Військові дії можливі. Якщо це те, що потрібно, це те, що Сполучені Штати зроблять», - заявив Помпео в Fox Business Network.

Держсекретар підкреслив, що США хотіли б мирної зміни влади, коли президент Ніколас Мадуро піде з посади, і пройдуть дострокові вибори влади.

За словами Помпео, Трамп ясно дав зрозуміти, що "настане час, і президент в кінцевому підсумку повинен буде прийняти це рішення - він готовий це зробити, якщо це потрібно".

Як повідомляв Укрінформ, Помпео у середу, 1 травня, у телефонній розмові з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим наголосив, що втручання Росії та Куби дестабілізує Венесуелу, а також двосторонні відносини США і Росії.

Читайте також: Помпео попередив Лаврова про дестабілізацію відносин США й РФ через Венесуелу

Відзначається, що Помпео також нагадав про заяву російського МЗС від 30 квітня, в якому говорилося про необхідність відмовитися від насильства і відновити стабільність у Венесуелі.

Нагадаємо, у вівторок, 30 квітня, Хуан Гуайдо оголосив про початок завершальної стадії "Операції Свобода" з метою повалення режиму Ніколаса Мадуро. В уряді Венесуели заявили про спробу перевороту групою військовослужбовців, пов'язаних з опозицією. У той же час Держдепартамент США підтвердив, що повністю підтримує боротьбу народу Венесуели за свободу і демократію.

1 травня по Венесуелі прокотилася нова хвиля протестів опозиції з метою усунення від влади Мадуро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-