Помпео попередив Лаврова про дестабілізацію відносин США й РФ через Венесуелу

Помпео попередив Лаврова про дестабілізацію відносин США й РФ через Венесуелу

Укрінформ
Держсекретар США Майк Помпео провів у середу, 1 травня, телефонну розмову із міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим щодо ситуації у Венесуелі.

Про це йдеться в оприлюдненому Держдепом звіті про розмову, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Держсекретар наголосив, що втручання Росії та Куби дестабілізує Венесуелу, а також двосторонні відносини США та Росії”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Помпео також нагадав про заяву російського МЗС від 30 квітня, у якій говорилося про необхідність відмовитися від насильства та відновити стабільність у Венесуелі.

“Держсекретар наполягав, що Росія мусить припинити підтримувати Ніколаса Мадуро та долучитися до інших країн - включно з переважною більшістю держав Західної півкулі - у пошуках кращого майбутнього для народу Венесуели”, - доповідає Держдепартамент.

Читайте також: США наполягають, щоб Мадуро вилетів з Венесуели

Як повідомляв Укрінформ, 30 квітня держсекретар США Майк Помпео заявив, що Росія підтримує режим Мадуро у Венесуелі через жадібність і бажання повернути свої гроші, а також через солідарність між недемократичними режимами. Водночас, за його словами, низка високопосадовців Мадуро готові його зректися.

Помпео також додав, що США не знімають з порядку денного можливості застосування військової сили для залагодження кризи у Венесуелі, якщо така потреба з’явиться.

Нагадаємо, у вівторок Хуан Гуайдо оголосив про початок завершальної стадії "Операції Свобода" з метою повалення режиму Ніколаса Мадуро. В уряді Венесуели заявили про спробу перевороту групою військовослужбовців, пов'язаних з опозицією. Водночас Держдепартамент США підтвердив, що цілковито підтримує боротьбу народу Венесуели за свободу й демократію.

1 травня Венесуелою пройшла нова хвиля протестів опозиції з метою усунення від влади Мадуро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-