У Венесуелі - нова хвиля протистояння режиму Мадуро

У Венесуелі - нова хвиля протистояння режиму Мадуро

Укрінформ
У Венесуелі пройшла нова хвиля протестів опозиції з метою усунення від влади президента Ніколаса Мадуро.

Про це інформує DPA з посиланням на місцеві ЗМІ.

«Венесуелці по всій країні вийшли на вулиці у середу у відповідь на заклик лідера опозиції Хуана Гуайдо, який заявив, що почалася "завершальна фаза" плану усунення від влади президента Ніколаса Мадуро», - йдеться у повідомленні.

Нові демонстрації відбулися на наступний день після насильницьких протестів у вівторок, коли прихильники опозиції зіткнулися з силами вірними Мадуро.

24-річний чоловік загинув у центральному штаті Арагуа, тимчасом як щонайменше 100 людей отримали поранення по всій країні, повідомляє телекомпанія Todo Noticias. Недержавна організація Foro Penal заявила, що під час протестів було заарештовано 119 осіб.

Міністр оборони  Венесуели Володимир Падріно заявив, що уряд своїми діями запобіг спробі перевороту, в той час як Мадуро звинуватив опозицію у спробі ініціювати збройне протистояння між венесуельцями для виправдання іноземної інтервенції.

Нагадаємо: у вівторок 30 квітня Хуан Гуайдо оголосив про початок завершальної стадії «Операції Свобода» з метою повалення режиму Ніколаса Мадуро. В уряді Венесуели заявили про спробу перевороту групою військовослужбовців, пов'язаних з опозицією.

Читайте також: Мадуро оголосив про придушення повстання у Венесуелі

Тисячі прихильників венесуельської опозиції вийшли на шосе біля авіабази «Ла Карлота» у Каракасі. Солдати, які підтримують Гуайдо, носили сині нарукавні пов'язки, щоб продемонструвати свою відданість лідеру опозиції. Поліція та військові, які підтримують Мадуро, зустріли демонстрантів сльозогінним газом, водяними гарматами та бронетехнікою. Лоялісти режиму в'їхали у натовп маніфестантів на броньованих автомобілях, внаслідок чого постраждали люди.

За словами представників охорони здоров'я Венесуели, під час зіткнень у Каракасі 69 осіб отримали поранення, в тому числі двоє - кульові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-