Міжнародна контактна група щодо Венесуели оголосила про зустріч 6-7 травня

Міжнародна контактна група щодо Венесуели оголосила про зустріч 6-7 травня

Укрінформ
Міжнародна контактна група (МКГ) з урегулювання у Венесуелі закликала силові структури країни до максимальної стриманості. Група має намір обговорити розвиток ситуації в цій країні під час зустрічі 6-7 травня у столиці Коста-Рики.
Про це йдеться у спільній заяві МКГ, яку оприлюднено на сайті Служби зовнішніх дій ЄС.

«Поточні події підтвердили необхідність та невідкладність такого політичного рішення. Криза погіршується та поглиблює й без того важку гуманітарну ситуацію, в якій знаходиться народ Венесуели. Міжнародна контактна група твердо виступає проти використання сили та закликає силові структури до максимальної стриманості, щоб не завдати подальшої шкоди народу Венесуели», - йдеться у документі.

МКГ ще раз наголосила, що в процес врегулювання кризи всі права та громадянські свободи всіх венесуельців мають поважатися. Членам Національної Асамблеї та лідерам політичних партій мають бути створені умови для політичної роботи без жодного страху, без репресій або помсти. Має бути поновлена свобода преси, всі політичні в’язні мають вийти на свободу.

«МКГ докладатиме всіх зусиль з підтримки демократії та верховенства права в Венесуелі, шляхом проведення вільних та справедливих виборів, у відповідності до Конституції Венесуели. У цьому зв’язку група проведе зустріч на міністерському рівні 6-7 травня у Сан Хосе (San José), Коста-Рика. Вона продовжуватиме уважно стежити за ситуацією у координації з її регіональними та міжнародними партнерами», - йдеться у спільній заяві Міжнародної контактної групи.

Читайте також: Кремль тримає Мадуро у кріслі через жадібність — Помпео

Як повідомляв Укрінформ, до складу Міжнародної контактної групи по Венесуелі увійшли Європейський Союз, 8 країн-членів ЄС - Франція, Німеччина, Італія, Нідерланди, Португалія, Іспанія, Швеція та Велика Британія, а також країни Латинської Америки, зокрема, Болівія, Коста-Рика, Еквадор та Уругвай. Перша установча зустріч МКГ відбулася 7 лютого поточного року в столиці Уругваю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-