Уряд ФРН затвердив щорічний звіт про роззброєння

Уряд ФРН затвердив щорічний звіт про роззброєння

Укрінформ
На своєму засіданні уряд Німеччини затвердив звіт про роззброєння за 2018 рік.

Про це повідомив журналістам речник федерального уряду Штеффен Зайберт, передає кореспондент Укрінформу.

«Контроль за звичайними озброєннями у Європі перебуває у кризі. Завдання федерального уряду полягає в тому, щоб протидіяти ерозії наявної архітектури роззброєння і дати новий імпульс контролю за озброєннями. Зокрема, це стосується технологій майбутнього, таких як системи летальної автономної зброї, наступальні кібер-інструменти», - сказав Зайберт.

Серед невдач він назвав вихід США з ядерної угоди з Іраном, а також використання хімічної зброї у Сирії та в Солсбері. А до успіхів відніс попередню готовність Північної Кореї обговорювати питання денуклеаризації та збереження Віденської ядерної угоди з Іраном після виходу з неї США.

Окрім того, за словами Зайберта, прогреса було досягнуто у сфері заборони хімічної зброї.

Читайте також: Єльченко попередив ООН про загрозу розташування ядерної зброї у Криму

У цьому контексті представник МЗС ФРН Крістофер Бургер додав, що міжнародна спільнота, стикнувшись торік із хімічними атаками - у справі Скрипалів та в Сирії - вирішила, що потрібно «не лише констатувати сам факт, а й вести розслідування проти джерела використання зброї».

«З нашої точки зору, це важливий крок - посилити заборону хімзброї, оскільки з цим пов'язане очікування, що застосування не залишиться безкарним», - сказав дипломат.

Роззброєння, контроль над озброєннями та нерозповсюдження ядерної зброї є центральними аспектами німецької зовнішньої політики та політики безпеки. Спільно з партнерами в ЄС і НАТО Німеччина прагне зміцнити наявні міжнародні угоди, а також їх розвиток, наголошується в урядовому звіті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-