На Шрі-Ланці через нещодавні теракти заборонили два ісламістські угруповання

На Шрі-Ланці через нещодавні теракти заборонили два ісламістські угруповання

Укрінформ
Президент Шрі-Ланки Майтріпала Сірісена оголосив поза законом дві угруповання, які ймовірно причетні до вибухів 21 квітня.

Це рішення він ухвалив у рамках дії надзвичайних повноважень, що набули чинності 23 квітня, передає "Радіо Свобода".

Офіс президента Сірісени оголосив, що угруповання «Національний Таухид Джамаат», відомий також як НТД, та «Джаматеї Міллатху Ібрагім» (ДМІ), будуть заборонені президентським указом.

За словами речника президента Дхармасрі Еканайке, це рішення дозволить уряду конфіскувати все майно, яке належить обом організаціям.

Читайте також: Нові вибухи на Шрі-Ланці: 15 загиблих, майже половина - діти

У понеділок місцева влада підтвердила, що ймовірний лідер ісламського екстремістського угруповання-відгалуження НТД підірвав себе в одному з вибухів у кількох церквах та готелях острова минулого тижня.

Наразі правоохоронці затримали близько сотні підозрюваних у терактах, в тому числі вихідців із Сирії та Єгипту. Тривають пошуки лідера НТД Мухаммада Нашима Заграна. За даними агентства, у ході стрілянини, яка сталася раніше 27 квітня, зазнали поранень його мати та донька.

Читайте також: У зв'язку з Великодніми терактами на Шрі-Ланці затримали 70 осіб

Нагадаємо: 21 квітня на Шрі-Ланці сталися вісім вибухів. Три з них пролунали в католицьких церквах під час великодніх богослужінь, інші – в готелях. За даними влади, внаслідок нападів загинули 253 людини.

Відповідальність за теракти взяло на себе угруповання «Ісламська держава».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-