Російську шпигунку Бутіну засудили до 18 місяців за гратами

Російську шпигунку Бутіну засудили до 18 місяців за гратами

Укрінформ
Громадянка Росії Марія Бутіна, яка була заарештована в США через порушення закону про діяльність іноземних агентів, засуджена до 18 місяців ув'язнення.

Рішення суду винесено в п'ятницю, повідомило видання The Daily Beast.

"Марія Бутіна, агент з Росії, яка зачарувала американських консерваторів своєю любов'ю до зброї, була засуджена до 18 місяців ув'язнення федеральним суддею Округу Колумбія в п'ятницю", - зазначається у повідомленні.

Враховуючи термін, який Бутіна вже провела під вартою, за гратами вона перебуватиме ще близько дев'яти місяців.

Перед ухваленням вироку росіянка звернулася до суду з проханням про поблажливість.

Читайте також: Російська шпигунка Бутіна залишається у США без адвокатів

"Мої батьки дізналися про мій арешт з ранкових новин, які дивляться у своєму сільському будинку в сибірському селі. Я дуже люблю їх, але я завдала їм моральної і фінансової шкоди", - заявила вона, наголошуючи на стражданнях своїх батьків.

Бутіна просила федерального суддю звільнити її з в'язниці та депортувати до Росії.

Як повідомляв Укрінформ, 30-річна Марія Бутіна була затримана в липні минулого року в США за звинуваченнями у спробі проникнути до політичних кіл Республіканської партії. Зокрема, вона встановила корисні знайомства в Національній стрілецькій асоціації з метою лобіювання російських інтересів. Бутіна визнала себе винною у веденні діяльності іноземного агента на користь РФ, щоб створити таємний канал зв'язку між Кремлем та адміністрацією Трампа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-