Британські парламентарії попереджають про зростання загрози ядерної війни

Британські парламентарії попереджають про зростання загрози ядерної війни

Доповідь
Укрінформ
Комітет з міжнародних відносин Палати лордів парламенту Великої Британії попереджає про загрозу ядерної війни.
Про це йдеться у доповіді комітету, повідомляє Independent.

"Відсутність значущих угод про контроль над озброєннями в поєднанні з розривом дипломатичних відносин між країнами і новими технологіями підвищують ймовірність застосування ядерної зброї", - йдеться у документі.

Як зазначається, комітет оприлюднив доповідь напередодні наради ООН з питань нерозповсюдження ядерної зброї, запланованої наступного тижня у Нью-Йорку.

"Ми зараз небезпечно близькі до світу без угод про контроль над озброєннями, який прокладає шлях до нової гонки озброєнь і підвищує ризик застосування ядерної зброї", - заявив голова комітету з міжнародних справ палати лордів британського парламенту Девід Хауелл.

Комітет з міжнародних відносин Палати лордів вважає, що розпад відносин між державами, що мають ядерну зброю, нові можливості та технології в поєднанні з відсутністю комунікації і розуміння означають, що ризик застосування ядерної зброї зараз більший, ніж за часів холодної війни.

Серед основних моментів, що викликають стурбованість, у документі названо "непорозуміння, прорахунки або помилки, які можуть призвести до застосування ядерної зброї".

Стурбованість викликає поширення цифрових комунікацій і використання "безрозсудної ядерної риторики" в інтернеті, яка "може призвести до непорозуміння".

Читайте також: Україна вийшла ще з двох угод у рамках СНД

Комітет закликав британський уряд "заохочувати ширший діалог між усіма державами, що володіють ядерною зброєю, з питання про ядерну ризик і знижувати глобальну напруженість".

В доповіді рекомендовано зберегти іранську угоду.

Крім того, комітет наголошує, щоб обговорення в НАТО сприяли або відродженню Договору про ракети середньої і меншої дальності, від якого відмовилися США і РФ, "або, принаймні, дозволили уникнути розгортанню ракет середньої дальності в Європі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-