ЄС висловив солідарність з народом Шрі-Ланки

ЄС висловив солідарність з народом Шрі-Ланки

Укрінформ
Європейський Союз висловив щирі співчуття та солідарність народу Шрі-Ланки у зв’язку із загибеллю та пораненням великої кількості людей внаслідок серії скоординованих атак на церкви й готелі у цій країні.
Заява Високого представника ЄС Федеріки Могеріні у зв’язку із цими трагічними подіями оприлюднена на сайті Служби зовнішніх дій ЄС.

«Жертвами стали чоловіки, жінки та діти з різних верств населення та з різних країн. Це сумний день для країни та для усього світу. Європейський Союз висловлює найщиріші співчуття родинам та друзям тих, хто був вбитий, та бажає щонайскорішого одужання великій кількості поранених», - йдеться у заяві Високого представника ЄС.

Могеріні наголосила, що цей злочин було скоєно у Пасхальну неділю, яка є особливим днем для християн по усьому світові.

«Це час для того, щоб висловлювати подяки, згадувати, святкувати, час для мирної молитви. Такий акт насильства у Святий День є актом насильства проти всіх вірувань та конфесій, проти всіх, хто цінує свободу релігій та вибору для поклоніння. ЄС стоїть поряд та є солідарним з народом Шрі-Ланки та з владою країни у ці важкі часи. Європейський Союз готовий запропонувати допомогу», - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, на острові Шрі-Ланка, де пролунали вибухи у церквах та готелях, до 190 зросла кількість загиблих, серед яких іноземні громадяни.

Читайте також: Кількість загиблих внаслідок вибухів на Шрі-Ланці сягнула 215

У зв’язку із ситуацією, що склалася, урядом Шрі-Ланки введено комендантську годину, починаючи з 18.00 21 квітня.

У країні спостерігаються ускладнення з мобільним зв’язком, не працюють соціальні мережі, ускладнений рух громадського транспорту. Пасажирів міжнародного аеропорту Коломбо попереджають про можливі затримки при проходженні безпекового контролю при вильоті та рекомендують прибувати в аеропорт не пізніше, ніж за 4 години до відльоту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-