Росія деструктивно впливає на безпекову ситуацію в регіоні – МЗС Польщі

Росія деструктивно впливає на безпекову ситуацію в регіоні – МЗС Польщі

Укрінформ
Вплив Москви на безпекову ситуацію у регіоні є деструктивним.

На цьому в інтерв’ю PAP наголосив заступник глави МЗС Польщі зі східних питань Марцін Пшидач.

“Ми бачимо деструктивний вплив російської політики на безпекову ситуацію в регіоні та із занепокоєнням слідкуємо за динамікою. В усіх країнах Східного партнерства, крім Білорусі, маємо справу із замороженими конфліктами: Нагорний Карабах, який є предметом спору між Вірменією та Азербайджаном, Абхазія та Південна Осетія у Грузії, Придністров’я в Молдові, Донбас та Крим в Україні. В усіх цих конфліктах активну роль відіграє Росія, однією з цілей якої є внутрішня дестабілізація сусідніх країн і затримання їх інтеграції з євроатлантичними структурами”, - заявив Пшидач.

Читайте також: У Росії активіста з Криму засудили до 6 років колонії

За його словами, Польща намагається протидіяти цьому на міжнародній арені, використовуючи свою присутність у Радбезі ООН, механізми ОБСЄ та інструменти Ради Європи.

“Найважливішою метою таких дій має бути вибудовування стійкості всіх східних сусідів ЄС до зовнішньої та внутрішньої кризи”, - підкреслив Пшидач.

Читайте також: Білорусь вимагатиме компенсації за поставку неякісної нафти з РФ

Заступник глави МЗС Польщі наголосив, що ключ до поліпшення відносин між Польщею і Росією лежить, насамперед, у Москві. Дуже важливим питанням двосторонніх відносин він назвав повернення Польщі уламків президентського літака Ту-154М, що розбився 2010 року під Смоленськом.

“Утримування власності польської держави, чим є уламки літака Ту-154М, не зрозуміле ані з політичної, ані з юридичної точок зору. Уламки літака є власністю Польщі та ми вимагаємо якомога швидшого їх повернення”, - заявив польський дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-