Прокурори хочуть для Бутіної 18 місяців в'язниці за шпигунство

Прокурори хочуть для Бутіної 18 місяців в'язниці за шпигунство

Укрінформ
Прокурори США рекомендували суду засудити до 18 місяців в'язниці росіянку Марію Бутіну, яку звинувачують у шпигунстві на користь Кремля.

Про це повідомляє CNN з посиланням на документи суду.

"Діяльність, яка розглядається в даному випадку, є частиною ширшої схеми Росії для отримання інформації та встановлення зв'язків і каналів зв'язку, які можуть бути використані на користь РФ", - написали прокурори у своєму попередньому звіті.

Читайте також: Росіянку Бутіну в політичні кола США "проштовхував" Кремль - ЗМІ

Також наголошується, що в разі успіху Бутіної "ризики для Сполучених Штатів включали б шкоду політичним процесам, внутрішнім урядовим угодам і інтересам зовнішньої політики США".

При цьому Бутіна не була традиційним шпигуном або "навченим розвідником", але прагнула допомогти РФ за рахунок національної безпеки США. Вони назвали її "агентом доступу" - особою, яку використовує іноземний уряд, щоб спробувати створити канал для комунікаці та дипломатії через республіканські організації.

Читайте також: Російській шпигунці Бутіній продовжили термін утримання в ізоляторі

Вирок мають оголосити наступної п'ятниці. Сама ж підсудна попросила федерального суддю звільнити її з в'язниці та депортувати до Росії після 9 місяців перебування під арештом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-