"Репортери без кордонів" шоковані станом свободи ЗМІ в Австрії

Укрінформ
Голова австрійського відділення "Репортерів без кордонів" Рубіна Мьорінг шокована напрямком розвитку ситуації зі свободою ЗМІ в країні після того, як за рік Австрія опустилася на 5 місць у відповідному рейтингу цієї міжнародної правозахисної організації.

Про це повідомляється на сайті "Репортерів без кордонів" Австрії.

"Це викликає тривогу. На прикладі наших країн-сусідів ми бачимо наскільки легко вразливими можуть бути, здавалося б, такі невразливі цінності, як свобода слова. Я шокована тим, в якому напрямку розвивається свобода слова в такій країні як Австрія. Незалежна журналістика є основою кожної демократії і її необхідно захищати відповідно", - прокоментувала Мьорінг цьогорічний рейтинг свободи ЗМІ від "Репортерів без кордонів".

Читайте також: Міністри оборони США й Австрії обговорили взаємодію проти Росії та Китаю

В опублікованому у четвер "World Press Freedom Index" Австрія опустилася за рік на п’ять позицій з 11 на 16 місце. Таким чином, країна також втратила свій білий колір, яким на карті позначають країни з хорошим станом зі свободою слова, та зафарбована вже жовтим кольором, який означає задовільну ситуацію.

Значне погіршення ситуації зі свободою преси в Австрії пов’язують зі словесними нападами з боку політиків на журналістів, які почастішали після входження до коаліційного уряду правопулістської та проросійської "Австрійської партії свободи" (FPO). Окрім іншого, очолюване політиком від FPO міністерство внутрішніх справ у своєму внутрішньому документі визначило "критичні" ЗМІ, яким було обмежено доступ до інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-