Європол назвав загрозу для ЄС, більшу за тероризм і міграцію

Європол назвав загрозу для ЄС, більшу за тероризм і міграцію

Укрінформ
У Європолі заявили, що організовані злочинні угруповання, в першу чергу італійські, албанські та східноєвропейські, становлять найбільшу загрозу європейській безпеці, випереджаючи тероризм і міграцію.
Про це повідомляється на офіційному сайті Європолу.

“Глава Європейського центру з питань організованої злочинності Європолу Ярі Лукка заявив, що в даний момент організований кримінал є найбільшим ризиком для внутрішньої безпеки Європейського Союзу, серйознішим за тероризм та міграцію. За даними Європолу, найбільшими гравцями в кримінальному світі ЄС є італійські мафіозні клани, албанські та східноєвропейські угруповання, а також мотоциклетні банди”, - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, все активнішу участь у житті злочинного світу Європи беруть азіатські, американські та африканські групи, які все частіше співпрацюють між собою. Загалом же злочинний бізнес у ЄС оцінюється в близько €110 млрд на рік.

Читайте також: Фінансування тероризму: Єврокомісія оновила "чорний список" країн

Чиновники Європолу також підкреслили, що в останні роки організована злочинність перебувала "в тіні", коли Європа зіткнулася з хвилею терористичних атак і величезною міграційною кризою, але тепер питання необхідно “вирішувати шляхом транскордонного співробітництва”.

Як відомо, Європол або Європейське поліцейське управління є установою правопорядку ЄС, що збирає інформацію про кримінальні злочини в країнах цього блоку. Ця інституція діє з 1999 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-