Відкладення Brexit дозволить Британії взяти участь у європейських виборах – Туск

Відкладення Brexit дозволить Британії взяти участь у європейських виборах – Туск

Укрінформ
Продовження термінів застосування статті 50-ї Угоди ЄС у зв’язку із виходом Великої Британії з Євросоюзу дасть змогу британським політикам узяти участь у парламентських виборах у травні поточного року.

Про це у вівторок на сесії Європейського парламенту у Страсбурзі заявив президент Європейської Ради Дональд Туск, текст виступу якого оприлюднено на сайті Європейської Ради.

«Один з наслідків такого рішення – це те, що Велика Британія проведе європейські вибори наступного місяця. Ми маємо підійти до цього серйозно, оскільки британські члени Європейського парламенту перебуватимуть там протягом кількох місяців, а можливо, й довше. Вони будуть повноправними членами Європейського парламенту, з усіма правами та обов’язками», - наголосив Туск.

Він зауважив, що рішуче виступає проти того, аби ставитися до Великої Британії у цей період як до країни-члена «другої категорії».

Читайте також: Підготовка до “жорсткого” Brexit триватиме попри відтермінування - Мей

За словами Туска, нині «по обидва боки Каналу (Ла-Манш - ред.)» відчувається втома від Brexit, проте не можна через це кидати процес напризволяще. Навпаки, ЄС і Велика Британія мають цивілізовано вирішувати питання, пов’язані із Brexit, бо хай що трапиться, це стосуватиметься спільної долі ЄС і Британії, які прагнуть залишатися друзями та близькими партнерами у майбутньому.

«Під час засідання Європейської Ради один з лідерів закликав нас не бути мрійниками, мовляв, ми не маємо думати, що Brexit можна зупиненити. Тоді я не відповів, але сьогодні, стоячи перед вами, я хотів би сказати: у цей, доволі важкий, момент нашої історії ми потребуємо мрійників та мрій. Ми не можемо впадати у фаталізм. Принаймні, я не припинятиму мріяти про кращу і об’єднану Європу», - наголосив Туск.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-