До пожежі реконструкцію Собору Паризької Богоматері оцінювали у €150 мільйонів

До пожежі реконструкцію Собору Паризької Богоматері оцінювали у €150 мільйонів

Укрінформ
До пожежі планова реконструкція собору Паризькою Богоматері оцінювалася у 150 млн євро.

Про це заявляють у благодійному фонді «Друзі Нотр-Дам де Парі», створеному у 2016 році для акумулювання коштів на реконструкцію собору, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Міністерство культури за результатами аудиту 2014 року дійшло висновків, що собор потребує ремонту. Загальні витрати на реставрацію Нотр-Дам де Парі оцінювалися у близько 150 млн євро. Ці оцінки включають головну інфраструктуру, а також інші архітектурні й культурні скарби. В ідеалі, реконструкція мала бути завершена за п'ять років, або щонайбільше за п'ятнадцять», - заявили у фонді.

Як відзначається, з державного бюджету Франція на реконструкцію собору нині спроможна виділити близько 2 млн євро на рік та 4 млн євро упродовж наступних 10 років.

Відтак, представники релігійної громади Церква Парижа вирішили збирати кошти на відновлення собору у рамках започаткованого у жовтні 2016 року проекту «Друзів Нотр-Дам де Парі».

Читайте також: Туск закликає країни ЄС взяти участь у відбудові Нотр-Даму

Як повідомляв Укрінформ, масштабна пожежа у соборі Паризької Богоматері виникла ввечері 15 квітня.

За оцінками експертів, відновити Нотр-Дам буде надзвичайно складно. Адже найбільше постраждали і зазнали руйнації унікальні дерев'яні конструкції, які створювалися вручну.

Нині у Франції та у світі оголошуються ініціативи збору коштів на відбудову собору. Французькі меценати вже заявили про виділення 200 млн євро на порятунок Нотр-Даму.

Прокуратура проводить розслідування. Серед попередніх причин займання називаються обставини, пов'язані з проведенням робіт з реконструкції собору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-