КНДР може витрачати криптовалюту на розробку ядерної зброї - ЗМІ

КНДР може витрачати криптовалюту на розробку ядерної зброї - ЗМІ

Укрінформ
Північна Корея може використовувати криптовалюту, наприклад Bitcoin, для фінансування ядерної програми.

Про це повідомляє Sky News з посиланням на британський Королівський Об'єднаний інститут оборонних досліджень (RUSI).

"Північна Корея дедалі частіше використовує криптовалюту для обходу міжнародних санкцій, а також може використовувати її для фінансування програм зі створення зброї масового знищення", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, складність кіберзлочинів КНДР та її загальний попит на поточні фінансові ресурси "створюють ризик того, що її криптовалютна діяльність може стати стійким викликом безпеці".

Читайте також: Президент Південної Кореї готовий “будь-де” зустрітися з Кім Чен Ином

Об'єм та масштаби такої діяльності Північної Кореї зросли з 2017 року. За оцінками експертів, запаси криптовалют Пхеньяна можуть становити від 545 до 735 мільйонів доларів.

Як повідомлялося раніше, відповідно до щорічного звіту групи експертів РБ ООН з санкцій щодо Північної Кореї, Пхеньян накопичив близько 670 мільйонів доларів в іноземній і віртуальній валюті за допомогою кібер-крадіжок. Щоб обійти режим санкцій і приховати сліди, північнокорейські хакери використовували технологію блокчейна.

Інформацію про те, як саме Північна Корея отримує іноземну валюту за допомогою кібератак, експерти надали вперше з початку режиму санкції.

Санкції проти КНДР було введено (вперше - у 2006 році) низкою країн і міжнародних організацій на тлі випробувань стороною ракетно-ядерної зброї. Світова спільнота вимагає від Пхеньяна згорнути ядерну програму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-