Знущання з учнів Віденської балетної академії розслідує спецкомісія

Знущання з учнів Віденської балетної академії розслідує спецкомісія

Укрінформ
В Австрії утворили спеціальну комісію, яка має зайнятися встановленням опублікованих у ЗМІ фактів знущання з учнів балетної академії Віденської державної опери, а також запропонувати кроки з уникнення подібних випадків у майбутньому.

Про це повідомляє Австрійське агентство преси (АРА).

"З одного боку, спеціальна комісія повинна прояснити в транспарентний спосіб обвинувачення на адресу балетної академії. З іншого боку, її робота полягає в тому, щоб скласти каталог заходів для уникнення таких інцидентів у майбутньому", - йдеться у повідомленні.

До складу ініційованої міністром культури спецкомісії увійшли, зокрема, голова Конституційного суду Австрії, ректор Віденського університету музики та образотворчого мистецтва, очільник головної організації країни із захисту прав дітей. Очікується, що комісія підготує проміжний звіт до початку літа.

Читайте також: У Росії опублікували ще два записи катувань ув'язнених у ярославській колонії

Раніше австрійська газета Falter опублікувала розслідування, в якому висувалися серйозні обвинувачення на адресу балетної академії Віденської держопери. Згідно з інформацією видання, діти під час навчання регулярно стикаються з приниженням, насильством та муштрою, вихованців також практично доводять до анорексії. Крім того, мова йшла про випадок сексуального домагання з боку вчителя. Частина обвинувачень стосується раніше звільненої викладачки, а також одного іншого наразі відстороненого викладача.

Дирекція закладу вже направила відповідний звіт про стан справ в прокуратуру Австрії.

Віденська державна опера, яка в цьому році святкує своє 150-ліття, є найбільшим оперним театром Австрії та одним з центрів музичної культури Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-