У Сербії понад 30 депутатів голодують через “насильство” опозиції

У Сербії понад 30 депутатів голодують через “насильство” опозиції

Укрінформ
Міністр оборони Сербії Александар Вулін розпочав голодування в парламенті країні через «насильство», яке здійснюють лідери опозиції.

Про це повідомляє Blic.

«Сербський міністр оборони Александар Вулін розпочав в Скупщині (парламенті – ред.) голодний страйк – в знак протесту проти «насильства, яке над Сербією чинять опозиційні лідери Бошко Обрадович, Драган Джилас і Вук Єремич», - йдеться в повідомленні.

Більше того, до голодного протесту Вуліна вирішили приєднатися 30 депутатів сербського парламенту та міської ради Белграда, зокрема - заступник мера столиці Горан Весич.

Читайте також: "Бенфіка" хоче отримати 15 млн євро за футболіста збірної Сербії

Як відомо, регулярні антиурядові протести тривають в Сербії ще з початку грудня минулого року. Вони спрямовані особисто проти президента країни Александара Вучича та його правлячої Сербської прогресивної партії. За останній місяць в Белграді відбулося кілька сутичок між представниками опозиції та правоохоронцями – спочатку демонстранти силою пробували зайняти будівлю телерадіокомпанії Сербії, а іншого разу – приміщення мерії Белграда.

Слід підкреслити, що один із очільників протестів та спроб захоплення адміністративних будівель у сербській столиці – Бошко Обрадович – є відомим своїми проросійськими поглядами та, зокрема, тим, що особисто відвідував анексований Росією Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-