Еквадор пояснив, чому позбавив Ассанжа притулку

Еквадор пояснив, чому позбавив Ассанжа притулку

Укрінформ
МЗС Еквадору оприлюднило інформацію про причини свого рішення відмовити врешті-решт у притулку засновникові WikiLeaks Джуліану Ассанжу.

Про це пише The Guardian.

“У своєму виступі перед парламентом Еквадору міністр закордонних справ Хосе Валенсія виклав декілька причин, з яких було прийняте рішення відкликати притулок Асанжа”, - йдеться у повідомленні.

Першим пунктом стало багаторазове втручання Ассанжа в політику інших держав, що ставило під загрозу відносини Еквадору з ними.

Другою причиною стала поведінка самого Асанжа, який "постійно звинувачував персонал посольства у шпигунстві на США та замість подякувати за сім років притулку, він і його оточення запустили лавину критики" проти уряду Еквадору.

Погіршення здоров'я Ассанжа також викликало велике занепокоєння, сказав міністр, оскільки він не міг отримати належну медичну допомогу в будівлі посольства.

Читайте також: США висунули Ассанжу обвинувачення

Міністр сказав, що Еквадор не отримував запиту на екстрадицію. Велика Британія запропонувала Ассанжу достатньо гарантій належного судового процесу, додав Валенсія, а також гарантію того, що він не буде виданий країні, де до нього можуть застосувати катування або смертну кару.

Як повідомлялося, 11 квітня британська поліція затримала Ассанжа, який перебував у посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року.

Пізніше адвокат Ассанжа Джен Робінс заявила, що засновника WikiLeaks затримали за запитом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-