США вимагають анулювати повноваження постпреда Венесуели при ООН

США вимагають анулювати повноваження постпреда Венесуели при ООН

Укрінформ
Вашингтон вимагає від ООН замінити нинішнього постійного представника Венесуели Самуеля Монкаду на прибічника тимчасового президента Хуана Гуайдо.

Про це заявив віце-президент США Майк Пенс, виступаючи на черговому засіданні Радбезу ООН щодо ситуації у Венесуелі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Організація Об’єднаних Націй має анулювати посвідчення нинішнього постійного представника Венесуели при організації... та невідкладно запросити представника тимчасового уряду Хуана Гуайдо”, - заявив Пенс, додавши, що інші міжнародні організації вже вдалися до рішучих кроків, але Рада безпеки ООН досі не діє.

Пенс вважає, що таке рішення було би правильним, оскільки “країни західної півкулі вже висловилися”, і тепер прийшов час ООН визнати тимчасовим президентом Венесуели Хуана Гуайдо.

Віце-президент США також особисто звернувся до постпреда Венесуели, який був при цьому присутній. “Зі всією повагою, пане посол, але ви не маєте нині тут сидіти. Ви повинні повернутися до Венесуели та повідомити Ніколасу Мадуро, що його час сплив, пора йому піти”, - сказав Пенс.

Читайте також: Росія має триматися подалі від Венесуели - Пенс

Як повідомляв Укрінформ, раніше на брифінгу в ООН віце-президент США Майк Пенс назвав втручання Кремля у справи Венесуели (в тому числі відправку транспортних літаків із військовими) “неприпустимим”. І закликав Росію, Іран та Кубу “триматися подалі від країни, яка переживає гуманітарну катастрофу”.

12 березня державний секретар США Майкл Помпео заявив, що США відкличуть зі свого посольства у Венесуелі всіх співробітників через погіршення ситуації в країні.

Влада Венесуели 13 березня наказала всім дипломатам США покинути країну протягом 72 годин, заявивши, що їхня присутність "становить ризик для миру, єдності та стабільності держави".

14 березня Помпео підтвердив, що весь персонал американських дипустанов залишив Венесуелу через небезпеку їхнім життям.

Фото: Георгій Тихий, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-