Бої за Тріполі посилилися - жителі бояться вийти з дому

Бої за Тріполі посилилися - жителі бояться вийти з дому

Фото
Укрінформ
Бойові дії між Лівійською національною армією (ЛНА) фельдмаршала Халіфи Хафтара і військами визнаного ООН уряду за Тріполі посилилися.

Про це повідомляє AFP з посиланням на очевидців.

«Сутички посилилися. Ми боїмося виходити з дому», - телефоном прокоментував один з місцевих жителів.

Запеклі бої почалися напередодні зустрічі цього вечора Ради Безпеки ООН, де обговорюватиметься криза, що виникла в Лівії.

Більшу частину ночі в районі Айн-Зара на південно-східній околиці Тріполі було чути обстріл з важких озброєнь.

За словами полковника Мохаммеда Гнуноу, визнаний ООН уряд здійснив кілька повітряних нальотів на позиції ЛНА на південь від Тріполі, а також завдав удару по лініях постачання в центральній частині Лівії.

Сили Хафтара наступають на два фронти, з півдня і південного сходу Тріполі, тоді як прибережні дороги на схід і захід міста захищають бійці уряду.

Як наголошує видання, бойові дії вже змусили тікати з місця сутичок тисячі людей, а також призвели до загибелі кількох десятків людей.

Читайте також: Через бойові дії у Лівії на прямий ризик наражаються півмільйона дітей - ЮНІСЕФ

Як повідомлялося, 4 квітня Хафтар наказав своїм військам почати наступ на столицю Тріполі, контрольовану міжнародно визнаним урядом Лівії. Невдовзі його сили опинилися на підступах до міста, але 5 квітня проурядовим воєнізованим формуванням вдалося їх відтіснити. Бойові дії розгорнулися напередодні запланованих на середину квітня переговорів про мирне врегулювання в Лівії під егідою ООН.

Після закритого засідання 5 квітня Радбез ООН закликав війська Халіфи Хафтара припинити всі військові пересування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-