Amnesty: За рік у світі стали страчувати менше

Amnesty: За рік у світі стали страчувати менше

Доповідь
Укрінформ
У 2018 році в світі було страчено принаймні 690 осіб. Найбільше смертних вироків, за даними Amnesty International, виконано в Китаї, Ірані та Саудівській Аравії.

Про це повідомляє DW.

“У 2018 році не менш ніж у 20 державах були страчені щонайменше 690 осіб, а роком раніше - на 303 особи більше. Такі дані містяться в доповіді міжнародної правозахисної організації Amnesty International, поширеній у Берліні в середу, 10 квітня", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що зараз смертну кару не застосовують 142 країни. У 1987 році таких держав налічувалося всього 69, нагадав генеральний секретар німецького відділення Amnesty International Маркус Беко. Він охарактеризував зафіксовані зміни як важливий крок на шляху "до світу без страт".

Читайте також: Бруней введе смертну кару за одностатевий секс і подружню зраду

Як зазначається в публікації, за даними правозахисників, найбільше смертних вироків приводять у виконання в Китаї. Там за 2018 рік стратили кілька тисяч чоловік. За аналогічний період в Ірані зафіксовано 253 страти, в Саудівській Аравії - 149, у В'єтнамі та Іраку - не менше 85 і 52 відповідно, зазначають експерти Amnesty International.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-