Конгрес отримає

Конгрес отримає "російську" доповідь Мюллера, але не всю — генпрокурор США

Укрінформ
У вівторок, 9 квітня, генпрокурор США Вільям Барр заявив, що протягом тижня передасть Конгресу доповідь спецпрокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії у президентські вибори у США 2016 року, проте лише відредаговану її частину.

Про це Барр розповів під час надання свідчень у Палаті представників Конгресу США, повідомляє CNN.

“Генеральний прокурор США Вільям Барр розповів Конгресу, що очікує на оприлюднення відредагованого тексту доповіді Роберта Мюллера “протягом тижня”, - йдеться у повідомленні.

Видання додає, що Барр відкинув вимоги Демократичної партії, яка наполягала на передачі Конгресу повного нередагованого тексту доповіді.

Барр наголосив, що з доповіді, яку буде надано конгресменам, буде виключено чотири типи інформації: матеріали присяжних, засекречену інформацію, матеріали, пов’язані з розслідуваннями, що тривають, та інформацію, яка може завдати шкоди "третім сторонам".

Читайте також: Міністр юстиції США прокоментує у Конгресі "російську" доповідь Мюллера

Як повідомляв Укрінформ, тиждень тому спецпрокурор США Роберт Мюллер завершив майже дворічне розслідування щодо втручання РФ у вибори в США. Він надіслав остаточну доповідь генеральному прокурору США Вільяму Барру, ставленику нинішнього президента. Після цього Барр надав Конгресу звіт на кількох сторінках за результатами доповіді, в якому було вказано про відсутність доказів змови кампанії Трампа з росіянами та втручання у процес встановлення правосуддя.

Демократи, які контролюють Палату представників США, виступили з вимогою оприлюднити до 2 квітня повну доповідь спецпрокурора США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-