Обшуки у Білорусі: з офісу польського телеканалу забрали комп’ютери

Обшуки у Білорусі: з офісу польського телеканалу забрали комп’ютери

Відео
Укрінформ
Правоохоронці під час обшуків у офісі польського телеканалу "Белсат" у Мінську вилучили п’ять комп’ютерів.

Про це повідомляється на сайті телеканалу.

"Cлідчі винесли техніку з офісу, два комп’ютери і три лаптопи. Їх вивезли в чорному бусі. Правоохоронці вилучили три ноутбуки та два блоки. Їх цікавила вся інформація, яка там перебувала. Слідчий заборонив озвучувати номер статті кримінальної справи", - йдеться у повідомленні.

Прес-секретар Слідчого комітету Сергій Кабакович заявив, що обшук проводився у зв’язку з кримінальною справою за ст. 188 ч. 2 (наклеп), яку розпочала прокуратура.

Читайте також: Офіс польського телеканалу в Мінську обшукують силовики

"За нашою інформацією, в приміщенні, імовірно, може залишатися компʼютерна техніка, з якої була поширена ця наклепницька неправдива інформація. Ваші колеги вже викликалися на допити, для них це не новина", - заявив він в коментарі телеканалу.

Представник “Белсата” в Білорусі Ірина Славнікова заявила, що справа може стосуватися матеріалу про корупційні схеми із закупівель медичного обладнання. Через технічну помилку на сторінці була опублікована одна з версій сюжету, яка не була фінальною. “Белсат" спростував інформацію і вибачився.

Як повідомлялося, у вівторок, 9 квітня, у мінському офісі польського супутникового телеканалу "Белсат" пройшли обшуки.

"Белсат" — польський білоруськомовний телеканал, створений з ініціативи й за підтримки Міністерства закордонних справ Польщі та громадського Польського телебачення (TVP) у 2007 році.

Фото: Белсат

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-