Міністр юстиції США прокоментує у Конгресі

Міністр юстиції США прокоментує у Конгресі "російську" доповідь Мюллера

Укрінформ
Міністр юстиції США Вільям Барр у вівторок, 9 квітня, має дати свідчення перед законодавцями Конгресу США - вперше після отримання та узагальнення доповіді спеціального прокурора Роберта Мюллера про втручання Росії в президентські вибори в США 2016 року.

Про це повідомляє RFE/RL.

"Барр виступить перед підкомітетом з питань асигнувань Палати представників, де, як очікується, йому поставлять запитання щодо ще неоприлюдненої доповіді Мюллера", - йдеться у повідомленні.

24 березня Барр надав Конгресу США короткий звіт на чотирьох сторінках, який він склав за підсумками доповіді. Він вказав, що доповідь Мюллера містить 400 сторінок і процитував деякі з висновків, зокрема, про те, що Росія намагалася втрутитися у виборчу кампанію в США.

Барр зазначав, що слідство "не встановило, що учасники кампанії Трампа вступали у змову чи координували свою діяльність з урядом Росії в його діях щодо втручання у вибори". Барр також зазначив, що розслідування не знайшло доказів, що Трамп намагався перешкодити правосуддю під час розслідування.

Крім того, у його листі не було подробиць про те, що Мюллер дізнався про ряд співробітників Трампа, у яких були контакти з Росією під час кампанії 2016 року і перехідного періоду після виборів.

Деякі члени слідчої групи Мюллера нещодавно в американських ЗМІ заявляли, що Барр неточно резюмував доповідь.

Демократи у Палаті представників зажадали повного звіту Мюллера, зокрема, після того, як Барр сказав, що Міністерство юстиції працює над редагуванням конфіденційної інформації. Вона може містити докази, секретні джерела і методи розвідки, а також деталі кримінальних розслідувань.

Читайте також: Трамп досі не прочитав доповідь Мюллера щодо "російської справи"

Як повідомляв Укрінформ, тиждень тому спецпрокурор США Роберт Мюллер завершив майже дворічне розслідування щодо втручання РФ у вибори в США. Він надіслав остаточну доповідь генеральному прокурору США Вільяму Барру, ставленику нинішнього президента. Після цього Барр надав Конгресу звіт на кількох сторінках за результатами доповіді, в якому було вказано про відсутність доказів змови кампанії Трампа з росіянами та втручання у процес встановлення правосуддя.

Демократи, які контролюють Палату представників США, виступили з вимогою оприлюднити до 2 квітня повну доповідь спецпрокурора США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-